אחת השאלות הנשאלות ביותר בקרב אלו המחפשים חברת קייטרינג לאירוע שלהם האם אתם מחזיקים בתעודת הכשר, ויש את אלו אף שידרשו על הכשר גבוה יותר מהדרין או גלאט.
לתעודת כשרות ישנה חשיבות גבוהה במיוחד בחתונות, וזאת משום שהרב דורש זאת, וללא הצגת תעודת כשרות של חברת הקייטרינג או גן האירועים הרבנות לא תאשר רב לאירוע.
לא רק בגלל הרבנות
לא רק בגלל שמשרד ממשלתי אומר לכם רצוי שתהיה תעודה אלא ישנן סיבות חשובות הרבה יותר שבגללן כדאי שתהיה תעודת כשרות לחברת קייטרינג באירוע. באירועים גדולים כגון חתונות, כנסים וכד', כאשר אינכם מכירים את מרבית המוזמנים באירוע ישנה סבירות גבוהה שחלק לא מבוטל מהמוזמנים אכן נושא זה חשוב לו וזה חלק מאמונתו, לא פעם נגשו מוזמנים למנהל האירוע ושאלו לגבי קיומה של תעודה ויש כאלו אף שדרשו את הצגתה.
במידה ולא הייתה תעודה סבירות גבוהה שהם לא היו נהנים מהמטעמים המוגשים, ואף אחד לא רוצה שבאירוע שלו אנשים יחזרו הביתה רעבים ומאוכזבים מכך שלא כיבדו את אמונתם.
כן פעמים רבות צריך לדעת ולהתחשב באמונתם של הסובבים אותך, וכאשר מתכננים אירוע צריך לקחת את כולם בחשבון בדיוק כפי שמתחשבים באוכלוסייה הצמחונית והטבעונית.
מה עדיף קייטרינג בשרי או חלבי כשר
זה לא משנה למרות שחברת קייטרינג חלבי כשר יש מספר יתרונות אל מול הבשרי, במידה ויש מספר מוזמנים אשר דורשים הכשר גבוה יותר כגון גלאט או מהדרין בכל הנוגע לתפריט בשרי, ייתכן שבמידה והיה מוצע תפריט חלבי בהכשר רבנות בסיסי זה היה מספק אותם, משום שההחמרה העיקרית היא בכל הנוגע לבשר ושחיטה.
במקרים בהם ידוע שיהיו מספר מוזמנים אשר מקפידים יותר, ומדובר על מספר קטן יחסית 5% – 10% מכלל המוזמנים, אין טעם להזמין את כל המנות בהכשר גבוה זה עלול לייקר את העלות הכללית, מומלץ להזמין עבור אותם המוזמנים מנות בנפרד עם ההכשר והרב המועדף עליהם.
אירוע כשר בשבת
אירועים רבים חוגגים בשבת כגון שבת חתן, בר מצווה, וגם סתם ימי הולדת ומפגשים חברתיים, ולכל אירוע ניתן לספק שירות.
אך שירותי קייטרינג לאירועים בשבת ישנם חוקים משלהם, כך יוצא שאם אתם מחפשים חברת קייטרינג לשבת חתן למשל אזי האוכל צריך להגיע אליכם לבית או למקום בו ייערך האירוע לפני כניסת השבת, ושם הוא צריך להמתין על פלטות חימום או מקררים מוכן להגשה.
במידה ואתם גם מעוניינים בשרות מלא של מלצרים לכך צריך למצוא פתרון ללינת הצוות במקום או בסמוך למקום שבו ייערך האירוע וזאת על מנת לוודא שהצוות לא ייסע בשבת, ממש כפי שזה בבתי המלון בארץ.
שילוב של תפריט חלבי ובשרי
גם זו אפשרות שניתנת ליישום, מבלי לפגוע באמונתם של המוזמנים, אך דרושה לכך היערכות בהתאם.
לכל תפריט אמור להיות מטבח משלו, הפרדה מלאה של המזנונים, על כל מזנון צריך להיות מודגש סוג התפריט המוגש בו, לכל תפריט אמור להיות סט כלי הגשה וסכו"ם שונה בצבעים ועל המוזמנים לדעת זאת שחלילה וחס מישהו לא ימעד ויאכל בכלים חלביים או ההפך.
במקרים רבים עושים זא בעיקר בגלל הקינוחים, משום שרבים לא אוהבים קינוחים פרווה