כשחושבים על הגשת אוכל באירועים כמו חתונות, עולה השאלה באיזה אופן הכי כדאי להגיש לאורחים את הארוחה תוך כדי התחשבות בגורמים כגון נוחות, תקציב, זרימת החתונה עצמה ועוד. להלן כמה שיטות:
1. הגשה של מנות בשלבים ע"י חברת קייטרינג בשרי או חלבי
2. דוכני מזון – הידועים גם כמזנונים.
3. מגשי אירוח – מוגשים לשולחן. מעיין שילוב של 2 השיטות הקודמות.
מדוע כדאי להזמין שירות קייטרינג הכולל מגשי אירוח
במקרים רבים זאת לא פשרה אלא אפילו העדפה. למשל בברית זאת שיטה נהדרת. המלצרים מגישים את האוכל במגשים לשולחן וכאשר הם נגמרים, המלצרים לוקחים אותם וממלאים אותם שוב. זה יכול להוזיל בחלק מהאולמות ושירותי הקייטרינג את המנה ובמקרים אחרים לא תהיה ממש השפעה על המחיר ולכן חשוב לבדוק זאת מבעוד מועד. בדיוק באופן האופן יש מקומות שמוזילים את עלות המנה ע"י הגשה במזנונים ויש כאלה שלא.
קצר ולעניין
בניגוד לחתונה, ברית הוא אירוע די קצר ולעניין ולרוב האורחים עוזבים לאחר שעתיים. לכן אין פה הגשה ארוכה של מנות. הזמנת שירות קייטרינג לברית באמצעות מגשי אירוח מתאים לאירוע לא מחייב מסוג זה שמאפשר לאורחים לאכול מבלי לחכות יותר מידי להגשות בשלבים. זה יטיב אם אורחים שמגיעים לשעה והולכים הביתה כי אין להם זמן או אורחים שלא קרובים ממש לזוג אבל החליטו להגיע כדי לכבד את המעמד.
שירות אדיב
אנשים תמיד יעדיפו שיגישו להם את המזון. בניגוד להגשה קלאסית, בה כל אחד מקבל את המנה שלו. מגשי אירוח מיועדים לכל היושבים מביב לשולחן. מה שמונע מאנשים לחכות ולהמתין ולפעמים לפספס דברים בכיוון שהם לא קיבלו את האוכל שלהם. כן אין לחץ ואי נעימות שבלראות אורחים מסוימים מקבלים את המנות שלהם לעומת אורחים אחרים שממתינים. לא תראו מצב שאורח אחד סיים לאכול והשני עדיין אפילו לא קיבל את המנה שלו.
טיפ: על תוותרו באירועים שכוללים קייטרינג לברית על מנות פתיחה וקינוחים. למרות שלרוב מדובר באירוע אחר צהרים קליל, בכל זאת כדאי לכבד האורחים באוכל ראוי.